Interkerkelijke activiteiten Pasen 2021 Interkerkelijke activiteiten Pasen 2021

"Ik ben er voor jou!"

Dit is de boodschap van de Protestantse Kerk voor deze 40 dagen tijd.
Vrijwilligers van de kerken in Geldermalsen, Tricht, Deil en Enspijk hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben een mooi programma georganiseerd rondom Pasen. In het programma geven ze invulling aan “elkaar ontmoeten” en “er voor elkaar zijn” binnen de Corona-maatregelen.


Het programma is als volgt:


In de week voor Palmpasen:

Palmpasen stokken maken. Alle benodigdheden worden vooraf bij de kinderen thuisgebracht. Op zondag 28 maart worden er opnames en foto’s van het knutselen getoond via kerkdienstgemist.nl.


Zondag 28 maart:

Vanaf 19:30 uur vindt er een bijbelquiz onder leiding van Dominee Henk Fonteyn en Henriëtte Feenstra plaats. Inloggen op: kerkdienstgemist.nl (Hervormde Gemeente Geldermalsen Centrum Kerk).
https://kerkdienstgemist.nl/stations/372

 

Maandag 29 maart:

Om 20:00 uur wordt er een tweegesprek uitgezonden met als onderwerp “Op leven en dood” tussen Hidde van Zoggel (17 jr.) en Wim Bijl (.. jr.), begeleid door Christien van Harten en Henk Fontijn. Via de chatfunctie kan je meedoen aan het gesprek. Inloggen kan op kerkdienstgemist.nl (Hervormde Gemeente Tricht).
https://kerkdienstgemist.nl/stations/477


Dinsdag 30 maart:

De Musical “Young Messiah Revisited” wordt uitgezonden via YouTube.
Meekijken kan op: https://youtu.be/iEAwcjBl7AI

 

Donderdag, vrijdag en zaterdag (1, 2 en 3 april):

Er zijn de gebruikelijke kerkdiensten. Raadpleeg de websites van uw eigen kerk.


Zaterdag 3 april, 1e Paasdag en 2e Paasdag:

Doe mee met de Paas Challenge voor jong en oud. In Geldermalsen is er een speur/wandeltocht uitgezet van ongeveer 6 kilometer. Onderweg moeten er diverse escape-room achtige opdrachten uitgevoerd worden. De start vindt plaats bij de Gereformeerde Kerk aan de Lomanlaan in Geldermalsen. Eindpunt Centrumkerk. Dagelijks kan er gelopen worden tussen 08:00 en 20:00 uur.

Aanmelden kan vanaf 25 maart via: https://calendly.com/paaschallenge_geldermalsen/15min?month=2021-04

Meer info, zie verder naar onderen op deze pagina.


1e Paasdag: “Paasontbijt”:

Voor gemeenteleden van de Gereformeerd Kerk:

U kunt een paasontbijt ophalen of laten bezorgen. Opgeven hiervoor kan via paasontbijt2021@gmail.com . Bij het ophalen van uw ontbijt wordt er gecollecteerd voor de voedselbank.


Voor gemeenteleden van de CentrumKerk:

De ontbijtjes kunnen tot uiterlijk donderdagavond 25 maart a.s. (19.00 uur) besteld worden bij: Rianne Bron, tel.nr. 06-10724978 of per email: famhbron@hotmail.com

Ophalen kan op Paasmorgen tussen 8.00 uur en 9.00 uur, in of bij “de Ontmoeting”. Een ieder is dan nog ruim op tijd thuis, om de Paasdienst online mee te kunnen vieren. Mocht u echter niet in de gelegenheid zijn om het ontbijt zelf te kunnen afhalen, laat dit weten. Wij kijken dan naar een oplossing.

De Diaconie draagt samen, met enkele sponsoren de kosten voor deze actie. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard van harte welkom. De Diaconie zal de opbrengst hiervan doneren aan “Kerk in actie” met als speciaal doel, “kinderen in knel”.


Paaschallenge 2021

Aanmelden kan vanaf 25 maart via: https://calendly.com/paaschallenge_geldermalsen/15min?month=2021-04

 

Kunst in de kerk

Vanaf zaterdag 27 maart is in het koor van de Sint Pieterskerk aan de Kerkstraat in Tricht een indrukwekkende kruisweg te bezichtigen in de vorm van veertien schilderijen, veertien “statiën”, zoals die vanuit het lijdensverhaal volgens Marcus naar ons toekomen. De expositie heet dan ook de Marcus-passie en de staties zijn geschilderd door de Vianense dichter/schilder Henk van Loenen.


Bij de tentoonstelling is -tegen een kleine vrijwillige vergoeding- ook een boekje met gedichten van zijn hand en met afbeeldingen van de veertien schilderijen beschikbaar.


De tentoonstelling is in ieder geval te bezichtigen op:

 • zondagmorgen 28 maart (na de kerkdienst) tot 12:30 uur
 • dinsdagmorgen 30 maart, 10:00 - 12:00
 • woensdagmorgen 31 maart, 10:00 - 12:00
 • donderdagmiddag 1 april, 13:00 - 16:00 uur
 • donderdagavond 1 april (witte donderdag, na de kerkdienst)
 • vrijdagmiddag 2 april, 13:00 - 16:00 uur
 • vrijdagavond 2 april (goede vrijdag, na de kerkdienst)
 • zaterdagmiddag 3 april, 13:00 - 16:00 uur
 • zaterdagavond 3 april (stille zaterdag, na de kerkdienst)
 • zondagmorgen 3 april (1e paasdag, na de kerkdienst) tot 12:30 uur
 • maandagmiddag (2e paasdag) 5 april, 13:00 - 16:00 uur
 • dinsdagmorgen 6 april, 10:00 - 12:00 uur
 • woensdagmorgen 6 april, 10.00 en 12.00 uur
Dankzij de hulp van vrijwilligers zijn de openingsmogelijkheden verruimd. Het koor is ruim genoeg om deze tentoonstelling Corono-proof te kunnen bezichtigen.

Beelden uit deze kruisweg zullen ook getoond worden in de kerkdiensten en zijn dan ook via de beeldverbinding via kerkdienstgemist.nl te zien (Hervormde Gemeente Tricht) https://kerkdienstgemist.nl/stations/477
 
terug