vrijdag 27 september 2013

Infoavond musical Ruth

Datum: 
 vrijdag 27 september 2013
Tijdstip: 
 20:00  - 21:30
Locatie: 
 Gereformeerde Kerk, Ds. R. Lomanlaan 7 (hoek Emmalaan) Geldermalsen

Stel je voor: je wordt verliefd op een buitenlandse jongen en je trouwt met hem. Maar na een tijdje sterft hij, net als zijn broer en zijn vader. En stel je voor dat jij dan tegen je schoonmoeder zegt: ‘Ik ga met jou mee terug naar het land waar jij vandaan komt.’ Je gaat met haar mee naar een onbekend land, waar jij de mensen niet kent en de mensen jou niet. Bijbelboek Ruth is een verhaal over verdriet en hoop. Over liefde, trouw en vertrouwen. Een verhaal met breekbare momenten, maar ook een verhaal met humor. Een oud verhaal met hedendaagse betekenis.

Na het succes van de musicals Ester in 2008 en Mozes in 2011 starten we dit najaar met de repetities van de musical Ruth. Net als bij de vorige musicals willen we met een grote en diverse groep mensen, jong en oud, aan de slag met dit prachtige verhaal met achterliggende boodschap. Van zingen, acteren en musiceren tot het bouwen van decors, licht, geluid, kleding en sponsoring. Een vorm van gemeente-opbouw in de breedste zin van het woord.  Regie is ook dit keer weer in handen van Loïs Daale-Coli, de muzikale leiding wordt verzorgd door Karin Eilander.

Lijkt het je leuk om, op welke wijze dan ook, mee te doen met deze productie? Kom dan op 20 en 27 september naar de twee vrijblijvende informatieavonden over deze gloednieuwe musical van Gerard van Midden, Erik Idema en Gerard van Amstel (deelname aan een avond is ook mogelijk). Hierbij wordt informatie verstrekt over het verhaal, de rollen, zang, muziek, theater en zullen daarnaast enkele oefeningen plaatsvinden op het gebied van zang en toneel. Voorbereiding is niet nodig, je kan, indien je wilt, het bijbelboek Ruth lezen. We zijn ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te werken aan bijvoorbeeld de kleding, decor of PR. Deze informatieavonden vinden plaats in de kerkzaal van de Gereformeerde Kerk van 20.00-21.30 uur.  Minimumleeftijd voor zang en toneel is 12 jaar en voor het combo vanaf 15 jaar. Eventuele kinderrollen worden vanaf januari 2014 opgestart, hierbij is de minimale leeftijd 6 jaar.

Na de informatieavonden starten wekelijkse repetities, op vrijdagavond van 19.30-21.30, en worden enkele oefenzaterdagen georganiseerd, resulterend in een uitvoeringsweekeinde op 4,5 en 6 april 2014.

Meer informatie is te vinden op www.musicalgeldermalsen.nl of mail naar musicalruth2014@gmail.com

Namens het musicalteam ‘Ruth’,

Alice Tekelenburg
Marije Fokkinga
 

terug