dinsdag 24 februari 2015

Soep eten in de vastentijd

Datum: 
 dinsdag 24 februari 2015
Tijdstip: 
 18:15  - 19:15
Locatie: 
 Bijgebouw naast de Gereformeerde kerk
Prijs: 
 Vrijwillige gift

Zoals ieder jaar, wil de Commissie Vorming & Toerusting van de Gereformeerde kerk de vastentijd weer extra aandacht geven en tevens de contacten tussen gemeenteleden stimuleren. We gaan weer:

Soep eten in de vastentijd
De soep wordt door vrijwilligers klaargemaakt. Indien u zich wilt aanmelden als vrijwilliger, kunt u contact opnemen met Kari van Kranenburg of Jenny Montijn. Er wordt ook gezorgd voor gesneden bruin brood.
Neemt u uw eigen soepkom en lepel mee?
De opbrengst van de collecte zal dit jaar gaan naar: Rampenpreventie in Madagaskar. Het gebeurt elk jaar weer. Tropische stormen razen over het oostelijk deel van het eiland Madagaskar. De rijstoogst gaat verloren, huizen worden verwoest en honderden mensen raken gewond of verliezen het leven. Het is hard nodig dat de bevolking zich leert wapenen tegen dit natuurgeweld. De Protestantse kerk van Madagaskar helpt daarbij. Met huizen van bamboe die wel blijven staan in de storm. Hardhout is schaars geworden in het gebied. Maar bamboe, even sterk en ook nog duurzaam, is volop aanwezig. In ieder dorp heeft de kerk timmerlieden opgeleid om stevige bamboehuizen te bouwen. Deze ondernemende mannen zetten bedrijfjes op waarmee ze de kost voor hun gezinnen verdienen. Dit project is onderdeel van de 40dagentijdcampagne 2015 van Kerk in Actie.

terug